ANTALYA'DA GÖRMENİZ GEREKEN 3 YER

Antalya'da Görmeniz Gereken 3 Yer

Antalya'da Görmeniz Gereken 3 Yer

Antalya deyince sizde de kontrol edilemez bir sempati duygusu uyanıyor mu? Hani hiç gitmemiş, ne bilelim bir kez bile görmemiş olsanız bile sıcak ikliminden midir, denizinden midir bilmiyoruz ama “Ya görsem kesin severim oraları” duygusu aklınızı çelmiyor mu? Bizi çekiyor o yüzden Antalya’ya gelip de görmeden dönmemeniz gereken 3 yeri söyleyeceğiz.

Antalya Kaleiçi

Genel olarak Kaleiçi’ni turlamanız, sokaklarını dolanmanız Antalya geziniz için olmazsa olmaz aktivitelerden. Gerçekten Kaleiçi’nin bu kadar güzel olduğunu oralara gidip de sokaklarında dolaşana kadar bilmiyor ve böyle bir görüntü beklemiyorduk. Osmanlı, Roma, Bizans, Selçuklu gibi birçok farklı kültüre ev sahipliği yapmış, Antalya’nın mimari geçmişine dair izlenimler edinmenizi sağlayan bir bölgede dolaştığınızın farkındalığını yaşayarak gezmek emin olun bu geziyi daha etkileyici kılacaktık.

Kaleiçi’ni gezmeye nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız sizin için küçük bir rota da çıkaralım. Hadrian Kapısı’nın olduğu taraftan giriş yapıp sokakları dolaşarak Hıdırlık Kulesi’nin orayı bitiş noktası şeklinde belirleyebilirsiniz. Dediğimiz gibi ara sokaklarda dolanmanızda fayda var, zira turistlere de yönelik olduğu için bu bölgeye ekstra özen gösterilmiş ve gerçekten çok güzel görüntüler veriyor. Bu sokaklarda dolanma sürecinde civarınızda Saat Kulesi, Yivli Minare, Suna & İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi, Atatürk Evi gibi noktalar olduğunu da hatırlatalım, ilgi alanınıza göre bu noktalara da uğrayabilirsiniz.

Düden Kıyı Şelalesi

Düden Şelalesi Antalya Merkez’e yaklaşık 10 km uzaklıkta yer alıyor. Kendisi “Yukarı Düden Şelalesi” diye de geçiyor, çünkü bu işin bir de aşağısı var ki, o da Düden’in bir başka kolu olarak kabul ediliyor ve “Aşağı Düden Şelalesi” diye geçiyor.

Aşağı Düden Şelalesi / Düden Kıyı Şelalesi Lara’da olduğu için ve konum olarak şehirde vakit geçirdiğimiz noktalara daha yakın olduğu için biz bu seyahatte o noktayı ziyaret ettik. Düden Park’ın kapsamında yer aldığı için konumunu o şekilde de tespit edebilirsiniz. Düden Park’a ulaştıktan sonra zaten su sesini takip edecek olursanız koskoca şelaleyi de kolaylıkla bulacaksınız.

Aspendos

Aspendos’ta gezebileceğiniz tek yer antik tiyatro bölümü değil, alana giriş yaptıktan sonra tiyatro tarafına doğru değil sağ tarafa doğru ilerleyen patikayı takip ederseniz çarşı, kilise, anıtsal çeşme, su kemerleri gibi noktalara ait kalıntıları görebileceğiniz bölümlere doğru ilerliyorsunuz. Tiyatronun en tepesine kadar çıkıp, bu esnada bazı noktaların yenilendiğini de göreceksiniz. Tepeye çıktığınızda ise eğer iyi bir fotoğraf yakalamak istiyorsanız güneşin açısına göre en kenar noktalara yönelmenizi öneriyoruz, çünkü tüm tiyatroyu kadraja sığdırmak pek de kolay olmuyor.

Bu arada ek bir bilgi olarak tiyatronun girişinde Atatürk’ün 1930’da söylediği “Bu tiyatroyu restore ediniz. Kapısına kilit vurmayınız, burada temsiller veriniz, güreşler düzenleyiniz” şeklinde bir cümlesi yer alıyor. Nitekim kendisi aynı yıl buranın düzenlenmesi, restore edilmesi için de direktifler vermiş ve günümüzde Aspendos’ta etkinlikler ve konserler de gerçekleştiriliyor.